Снимка: БТА
fallback

Много българи използват международното летище "Ататюрк" в Истанбул, когато пътуват от САЩ за България и обратно.

По данни на една от туристическите агенции в Чикаго 50% от нашите сънародници, живеещи в града и района летят именно през "Ататюрк".

Атентатът във вторник вечерта обаче засилил страховете на българите отвъд Океана и някои от тях вече отменили полетите си през Истанбул.

Oще по темата

Една от  пътуващите българки обясни пред Нова тв, че вече е отказала полета си. Друга българка търси вариант да стигне с полето до Сърбия без да минава през Истанбул.

Повечето ни сънародници, които са били на летището обясняват, че ги е страх, но не биха се спрели да пътуват.

Смятат, че подобни атентати със сигурност ще се отразят на туризма в Турция, но едва ли ще спрат хората, които искат да се приберат по родните си места.

Между 15 и 25 хиляди българи летят всяка година през Истанбул, сочат данни на Министерството на икономиката. Това е огромен сегмент от пътуващите в чужбина. Българите предпочитат летището заради удобните връзки.

И макар мерките за сигурност на летището да са драконовски - с метален скенер и детектори, множество проверки на полицията, атентаторите са намерили начина да влязат и да убият десетки души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Коментатор

преди 7 години

Що дирят българи от Чикаго в Сърбия? Плескавица ли купуват?

7

Русия

преди 7 години

Търсят вариант да стигнат до Сърбия без да минават през Турция ???

6

Анонимен

преди 7 години

Авторката отново доказа, че хабер си няма от география.Вчера по подобен повод написах, че сигурно е роднина на неграмотната караянчева.За оназиПекин е във Виетнам, а за тази беше в Япония.

fallback