Снимка: flickr
fallback

Здравствуйте, дорогие друзья. Сегодня будет солнце (Здравейте, скъпи гости. Днес ще е слънчево – бел. ред.)

Всяка слънчева сутрин усмихнати турски аниматори ни подканваха, нас българите, на чист руски, да започнем деня си с тях, в Кушадасъ.

Да, на турския плаж е слънчево, даже жарко, но плажът е пуст, а е пуст, защото туризмът в южната ни съседка умира. Умира не защото продуктът им е калпав, а защото ги няма руснаците.

След драмата със сваления самолет Путин им забрани да почиват на Егея, а руснаците нали са примерни – спазват заръката му.

Хотелите в южната ни съседка са отдавна готови, готови за очаквания наплив на туристи, но такъв няма.

Петзвездни перли пустеят, пълни са на едва 30%. От поданиците на Путин няма и следа, срещат се чат-пат беларуси, украинци и... иранци. Да, иранци – космати мъже и жени космонавтки – шегувахме се ние българите.

Мъжете от изтока зяпат на воля белите тела на българките, а жените им свенливо – през един процеп, облечени от глава до пети в черно, надзъртат и плават чинно зад половинките си, Аллах така им повелявал.

Но да се върнем към туризма в Турция – 4 млн. отсъстващи руснаци, това сочат изчисленията. Толкова братушки всяка година ходят до комшиите, а не идват у нас, например. Е, тази година ще наминат и към нашето Черноморие, но напливът едва ли ще е 4-милионен, пък и тук, няма какво да си кривим душите, обслужването е далеч под нивото. Пък и с "кафявите кодове"...

Но Турция ги чака, ще ги дочака ли руснаците. Ердоган се подмазва вече месеци с писма на Путин, от Кремъл мълчат свенливо, по-скоро сръдливо – чакат извинение, но едва ли ще го дочакат иззад зидовете на Ердогановия дворец.

Досвидание..., не Довиждане, отвръщаме им ние на аниматорите, които повярвайте ми правят и невъзможното, за да видят усмивка по лицата ни.

Такава обаче няма по физиономиите на хотелиерите, които в тези тежки времена на криза са принудени да свиват персонал, няма, защото са принудени да затварят крила от хотелите си или да ги преустройват.

Преустройват ги в нещо като хареми – новата мода, с която турците искат да угодят на арабските си приятели. В търсене на туристите – комшиите са готови да направят плажове за мъже и жени, ресторанти за мъже и жени, басейни за мъже и жени, за да се настани на воля ислямът, плъзнал и из Турция, разбира се не без протекциите на държавата им, водена от президента Реджеп Ердоган.

А догодина, вместо Здравствуйте, дорогие друзья..., може да се чува Salam alaikum, irani.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 7 години

Руснаците си ни обичат по една или друга причина смятам че така е и с нас ,но че нашият туризъм е ужасен също е вярно .Бях в Швеция спахме в нещо като фургони но чисто проветливо топло уютно толкова ли не можем да създадем това тук пък дори и да е за руснаците много от вас не ги приемат но езиците ни са близки азбуката също и защо трябваше да спрат изучаването на руски в чий интерес беше

76

Dreeming

преди 7 години

До Турчин Мечтите са БЕЗПЛАТНИ!

75

Анонимен

преди 7 години

V turciq nqma da stupi krakat mii...

fallback