Снимка: Reuters
fallback

Кюрдската групировка "Ястреби за свободата на Кюрдистан" пое отговорност за атентата с кола бомба в Истанбул на 7 юни, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на групировката.

Oще по темата

При атентата в Истанбул бяха убити 11 души - шестима полицаи и петима цивилни, а 36 бяха ранени. Взривът бе предизвикан при преминаването на автобус на полицията в квартал Везнеджилер в европейската част на мегаполиса.

"Ястреби за свободата на Кюрдистан" е въоръжена групировка, за която турските власти смятат, че е свързана с Кюрдската работническа партия (ПКК). Организацията обичайно поема отговорност за нападения, извършвани извън традиционното поле на действие на ПКК в Югоизточна Турция.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

до: 7

преди 7 години

Майко мила тръгнал Християнизиран ром от Византийците да се прави на българин та и за Цариград да говори , ти я вземи прочети в гугъл за пра пра Дедите си Дасикане Рома научи нещо за себе си

9

Анонимен

преди 7 години

До до 4; Хахаха, и какво ще го направите Истанбул?С тази демография след 20 години ще е град пустиня. Вие не обичате да работите, не онаждате жените си, те се чукат с чужденци, не ви раждат деца, пък и не сте много по семейните работи а по "съжителство". И как ще управлявате Истанбул , като не можете една *** да управлявате и от 137 години все някой друг ви е виновен? Първо създавайте семейства,онаждайте жените си, те да раждат деца, научете се да работите, орете, сеете и жънете. Малки сте,

8

Наблюдател

преди 7 години

Руснаците ако искат да стъжнат живота на Турция по-ефикасният начи от въоръжаването е да работят усилено за обединението на кюрдите.

fallback