Янис Варуфакис. Снимка: архив, Reuters
fallback

Бившият финансов министър на Гърция Янис Варуфакис разкри, че е имало сделка с премиера Алексис Ципрас да заплашват европейците с Grexit.

"Нашата сделка с Ципрас беше, че при закрити врата ние ще ги заплашваме с Grexit", каза Варуфакис, говорейки в Атина на живо в нов уебсайт. На въпрос какво ще се случи в случай на Grexit, той отговаря: "Картината би била грозна".

Варуфакис описа германския финансов министър Волфганг Шойбле като некомпетентен малък човек с никакви познания по финансовите въпроси. За канцлера Ангела Меркел пък каза, че "не вижда по-далече от три месеца напред", пише „Български новини“.

По отношение на кризата в Гърция Варуфакис твърди, че "Гърция не е устойчива в този момент". "Това, което се случва сега, ще доведе до много лоши развития", добави той. Според него е "важно да се види, кой ще организира тази нова вълна от възмущение, която предстои".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Ани

преди 7 години

Гръцки глупости. Голямо самомнение без покритие. Ще плачат. Просто за съжаление Английската Кралица е женена за Филип и той употребява времето си в Апологетика. Резултата е че Света общо взето има невярна представа за тези индивиди. Те обаче не пропщат възможността да се изложат.

18

Анонимен

преди 7 години

А ние уФъСете си си харизахме държавата на запада,за да имаме "честта",с на гл тумбак,да дълбаем дъната - с първото вече се справихме,сега вървим към второто,цял свят ни се смее и ни презира,ама се перим като ***.На гърците опростиха над 200 млд. и се канят за още,а на нас вечно показват по един чепат и ние все поемаме ли,поемаме.Браво на нас,овцете!

17

Наблюдател

преди 7 години

Гръцката трагикомедия край няма......

fallback