Реджеп Ердоган и Ахмет Давутоглу. Снимка: Reuters
fallback

Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ ще проведе извънреден конгрес на 22 май за подновяване на ръководството. Решението е било взето на заседание на Централния управителен съвет на формацията.

Oще по темата

Премиерът и лидер на на ПСР Ахмет Давутоглу няма да се кандидатира за председател на партията, съобщават местните медии.

Това означава, че той вече няма да бъде и министър-председател, защото съгласно устава на партията нейният председател съвместява поста с този на премиер.

Според съветник на президента Реджеп Ердоган в Турция няма да има предсрочни избори, въпреки че управляващата Партия на справедливостта и развитието ще избере нов лидер по-късно този месец.

Турция и нейната икономика ще се стабилизират още повече, когато властта бъде поета от премиер, който е по-близък до президента, каза Джемил Ертем пред телевизия NTV, цитирана от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

Няма нищо лошо в това бесните кучета да се давят помежду си. От двамата определено квадратноглавия е доста по опасен, тъй като е хитър и коварен. Ерджоган е брутален, защото глупав и вече не може да изненада никой.

8

Анонимен

преди 7 години

Време е и Ерджолан да направи същото.

7

спонсор на МВР

преди 7 години

Едва ли някой ще съжалява за Джихадоглу!

fallback