Снимка: кадър Youtube
fallback

Турската полиция използва сълзотворен газ и водно оръдие, за да разпръсне протестиращи пред редакцията на в. "Заман", предаде Ройтерс.

Няколкостотин демонстрантите се опитаха да попречат на полицаите да влязат в сградата на вестника. Полицаите все пак успяха да си проправят път в сградата.

Демонстрантите протестираха срещу решението на турските власти да поемат контрола над в. "Заман", най-високотиражния опозиционен вестник в страната. Турски съд е постановил вчера назначен от държавата управителен съвет да ръководи вестника, който има издания на няколко езика, включително турски и английски.

Според някои информации вестникът е свързан с живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен. Той и движението му Хизмет са обвинявани от Анкара, че са се опитали да дестабилизират ситуацията в Турция през лятото на 2013 г. и че подкопават властта. В. "Заман" е силно опозиционно издание и често пъти критикуваше остро настоящото ръководство на страната, по-специално правителството и президента.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 8 години

На времето имаше един Мирча Кришан. зА КАКВОТО И ДА СТАНЕШЕ ДУМА ТОЙ СИ ГОВОРЕШЕ ЗА КРАСТАВИЦАТА. ТА И НАШИТЕ *** КАТО КУРДИСАНИ НА ВСЯКА МАНДЖА СЛАГАТ РУСИЯ.

38

нн

преди 8 години

Ей, че ***? Къде е Турция, къде е Русия? Големи коментатори? Де го чукаш, де се пука? Четири въпроса.

37

Анонимен

преди 8 години

Бас държа,че Shopp tm e резак

fallback