Снимка: Reuters
fallback

Турските медии съобщиха името на извършителя на самоубийствения атентат в Истанбул, при който загинаха 10 души, а 15 бяха ранени. За него властите вече бяха съобщили, че е 28-годишен сирийски гражданин.

Според медиите името му е Набил Фадли. Роден е в Саудитска Арабия на 5 септември 1988 година. Твърди се, че Фадли пристигнал в Турция на 5 януари тази година и че е принадлежал към една джихадистка клетка, предаде БНР.

Oще по темата

Екскурзоводката Сибел Шатъроглу, която последна е видяла в лице атентатора, е заявила в показанията си в полицията: "Приличаше на турчин, бе модерно облечен, с приветливо лице и брадичка".

Площадът "Султан Ахмед", лобното място на жертвите, днес беше отрупан с цветя. Турски вестници излязоха с траурни заглавия, в които поднасят съболезнования за загиналите германски граждани.

Ще останете в сърцата ни, написаха няколко вестника.

Социалните форуми са засипани с послания: "Проклинаме терора". Много чуждестранни журналисти предават на живо от площада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Chuden

преди 8 години

До АнонименСириец роден в Саудитска Арабия = джихадист или от Ал Нусра, ако не от Ислямка държава= на умерен опозиционер с усмивка , добре облечен по мериканска мода

16

хХх

преди 8 години

До: тяМисля че тука е много по опасно отколкото там, погледни криминалните новини за последната седмица и ще се увериш миличка.

15

Мемет

преди 8 години

Проклинаме проклетата си религия кръвожадна. Всичко На г*за ни се пише.

fallback