Снимка: Reuters
fallback

Терорист камикадзе е извършителят на атентата в Истанбул, при който загинаха 10 души, а 15 души бяха ранени. Това съобщи турският вицепремиер Нуман Куртулмуш на брифинг в Анкара след спешно заседание във връзка с инцидента в Истанбул, предаде РИА Новости.

Oще по темата

Доказано е, че взривът е извършен от терорист самоубиец от Сирия, роден през 1988 г. На мястото на инцидента са намерени части от неговото тяло“, каза Куртулмуш.

Малко преди това и турският президент Реджеп Ердоган заяви, че атентаторът е от Сирия.

Междувременно представители на турските сили за сигурност, цитирани от ТАСС, заявиха, че бойци от терористичната групировка "Ислямска държава" може да стоят зад експлозията в Истанбул.

Най-малко десет души бяха убити и 15 бяха ранени при експлозията, станала днес в центъра на Истанбул, съобщи валийството на окръг Истанбул, цитирано от световните агенции. Взривът избухна в 10,15 часа.

Експлозията стана на централния площад Султан Ахмед край група чуждестранни туристи недалеч от трамвайна спирка. Според очевидци взривът е бил много силен и е бил чут в съседни квартали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Ала_Бала

преди 8 години

До Бай Х Целта е да се удари туризма на Турция. Това е много възлово място в Истанбул.

18

Мюмюн от Каспичан

преди 8 години

СИРИЕЦ-КАМИКАДЗЕ Е, ПРЕДИ ДА СЕ САМОВЗРИВИ СИ Е ОСТАВИЛ ПАСПОРТА В ОГНЕУПОРНА КАСА, И Я Е НАДПИСАЛ......АБЕ....ТРЕБВА ИМ ЕДНА ЯКА ГЬОСТЕРИЦА НА ТИЯ ЛУДИ ИСЛЯМИСТИ ДЕТО УПРАВЛЯВАТ НЕО-ОСМАНИЯ, ДА ИМ ПРОЯСНИ ТОВА ДЕТО ИМ Е ПОД ***.

17

321

преди 8 години

Не че ги защитавам турците, но си мисля , че ако човекът вече е бил регистриран по някаква причина и имат данни за отпечатъците му или ДНК, може да им излезе от базата данни съответствието с материал взет от мястото на атентата, и така да разберат кой е толкова бързо. Просто предполагам, че такива сравнвнения веднага се правят.

fallback