Снимка: Reuters
fallback

Турският президент Реджеп Ердоган, който претендира за конституционни промени с повече президентски пълномощия, посочи в свое интервю Хитлерова Германия като пример за ефективна президентска система, съобщи Ройтерс.

Досега той залагаше в примерите си на страни с президентски системи като САЩ, Франция или Русия.

При завръщането му от посещение в Саудитска Арабия късно в четвъртък Ердоган бе запитан дали подсилването на президентската институция с изпълнителни пълномощия е възможно при запазване на единната структура в държавата.

Той отговори: "Вече има примери в света. Можете да видите един от тях, като погледнете Хитлерова Германия. Има и по-късни примери в различни други държави".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 8 години

Поредната пропаганда на Русия от ИТАР ТАСС и подпомагането за Руската пропаганда от Българската медия - БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ (БТА) !!!

56

memories

преди 8 години

В интервю за списание "Макс" през 2008 столичният кмет Бойко Борисов сподели свои мисли за живота и политиката. На въпроса кой е най-впечатляващият лидер в световната история, Борисов отговаря:"Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао - за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации, се изискват качества".

55

Анонимен

преди 8 години

ред и дисциплина това е била германия

fallback