Снимка: архив, Reuters
fallback

Две жени загинаха и най-малко четирима души, сред които и две деца, бяха ранени по време на силното земетресение с епицентър до остров Лефкада тази сутрин, съобщи GRReporter.

Едната от жените, на 64-годишна възраст, е загинала, след като върху нея се срутила стената на дома й. Трагичният инцидент се е случил в село Понти вследствие на срутването на голяма скала, която паднала със сила върху стената на къщата, съборила я и ранила смъртоносно жената.

Oще по темата

Малко по-късно заместник-областният управител на Лефкада Дионисис Халикяс потвърди смъртта на втора жена, този път в село Атани, където щетите са огромни. Жената загинала в дома си вследствие на срутване.

До момента в болницата в град Лефкада са приети четирима леко ранени. Това са 88-годишна жена от село Пинакохори, момче на 10 години от региона на Лигя, мъж на 45 години от Левкада и момче на 12 години от Василики.

Междувременно асистентът по геология в университета в Патра Евтимиос Сокос заяви, че все още е много рано, за да се прецени дали сутрешният трус с магнитуд от 6,1 по скалата на Рихтер е основният. „Трябва да изчакаме часове, дори и дни, за да бъдем сигурни, че днешният трус е бил основният”, посочи той в изявление за Атинската информационна агенция AMNA.

Видеоматериал от охранителна камера в търговски обект показва момента на труса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 8 години

В Атина се усети слабо

1

Анонимен

преди 8 години

представям си памела андерсън при 8 по рихтернаправо ще ме нокаутира

fallback