Снимка: Dnes.bg
fallback

Българско семейство се оказа без пари и подкрепа от страна на властите ни, след като колата им е обрана по обед на паркинг на заведение на 40 км от Солун, в посока Атина.

Оставяйки я на паркинга, по обед те биват извикани от радиоуредбата на плажа, да се явят при автомобила си.

Семейството се втурва и установява, че колата им е разбита, а от нея са откраднати пари, скъпи вещи, техника – смартфони и лаптоп, както и документите им за самоличност.

Правят опити да разберат от гръцките полицаи какво точно се е случило, но за жалост не срещат нужната подкрепа. Звънят и на консулската ни служба в Солун, а от там им съобщават, че няма какво да направят, освен че срещу 75 евро на човек, може да им бъде издаден временен документ за самоличност - пасаван, за да се приберат в България.

Освен това семейството е възмутено, че са им поискали и 67 евро глоба за загубена лична карта, която всъщност е открадната.

След като е направен протокол за нанесените щети, се оказало, че няма кой да разпише документа, за да могат да преминат границата. Затова сега се налага да дойде друг полицай, който може да направи това чак утре по обяд.

"Ние нямаме пукната пара, всичко ни беше откраднато, сега сме в полицията в Солун, за да разберем какво се случва, за да им разкажем какво са ни откраднали. Г-н Гелев от консулския ни отдел не ни помогна, освен че ни поискаха пари. Подозираме организиран обир, тази кражба не е случайна, имаше стотици паркирани коли, точно нашата кола ли решиха да оберат", сподели пред Dnes.bg Любомир Цветков, чиято кола е обраната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Гошо тъпото

преди 8 години

Абе много *** народ има тук. Личи си по това, че пишете без да мислите. Вие знаете ли що роми идват всеки ден в косулствата и се обявяват за изпаднали ве беда и искат пари? Единия го излъгали, другия го обрали. Какво правим ако на всеки почнат да раздават? Мислите ли с тия големи грозни глави? За всеки да се води разледване, дали наистина е в беда ли? И като е в беда какво? Ми те и в България всички са в беда. Къде дават така пари. *** *** сте. А думата "***" я цензурират тук. А ром?

84

Megan

преди 8 години

До писна миЗа ИЗГУБЕН документ има глоба, но не и за откраднат. Ти да не си от посолството, че и на мен ми писна от некадърни селяни, свряли се на топли службички.

83

писна ми

преди 8 години

До Анонимен 111Българските посолства/консулства работят по законите на РБ.В закона за личните документи за самоличност ясно е казано:чл.81 - наказва се с глоба от 20-150 лв. всеки, който загуби, повреди, унищожи... документ за самоличност.Кое не ви стана ясно пак? Обяснили са им, че има глоба до 75 Евро за изгубен личен документ, освен ако не предоставят документ от полицията, че е имало грабеж на лично имущество и, са им обяснили, че временен паспорт за прибиране в БГ (пасаван) струва 67

fallback