Снимка: БТА
fallback

Ожесточени сблъсъци между демонстранти и полиция избухнаха тази вечер в центъра на Атина, където парламентът започна да обсъжда мерките за икономии, поискани от международните кредитори на страната в замяна на трета спасителна програма, съобщиха ДПА и Ройтерс.

Oще по темата

Група демонстранти хвърлят запалителни бомби срещу полицаите, които отвръщат със сълзотворен газ.

Анархисти са подпалили с бутилки със запалителна смес микробус на местна телевизия, който гори в Националния парк близо до гръцкия парламент, съобщи ТАСС.

Според очевидци, маскираните младежи са замеряли със самоделните бомби отряд на гръцките специални части. Това се е случило на булевард "Амалия" . Съобщава се за повече от 30 задържани.

Заради демонстрацията са затворени централните улици. Около парламента пък са концентрирани многочислени сили на гръцката полиция.

В митинга участват комунистическият профсъюз ПАМЕ, лявата младежка организация АНТАРСИА, младежите на СИРИЗА.

По-рано днес стана ясно, че над над половината членове на централния комитет на управляващата партия в Гърция - СИРИЗА, са против подписването на споразумение с кредиторите при сегашните условия.

В документа, подписан от 109 от 201 членове на партията, е посочено, че споразумението е било постигнато на фона на "заплахата от неминуема финансова стагнация".

Според тях новата програма за помощ предвижда "унизителни процедури за контрол, които са деструктивни за страната и за народа".

"Целта на лидерите на европейските държави е елементарното унищожение на народа, който изрази увереност, че има алтернативен път на налагания неолиберален модел за строги икономии", се казва още в изявлението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

онбашията

преди 8 години

До Анонимен 46примирявате се викаш с трохи? ами и пилешки бутове да ти подхвърлят, щом ти *подхвърлят* пак си роб, само че нагъл роб.

34

онбашията

преди 8 години

бай тодор, тоя български сенека, го е казал отдавна - *** ти немаш пари бе, ти немаш право да решаваш! :)

33

Анонимен

преди 8 години

Коя дума на Гърция чуха и се съобразиха с нея в ЕС ,че не искат съкращения ли и това че отстояват доброто си заплащане , ание ги определяме като мързеливи ,само защото ние поради робската си психика се примиряваме с трохите които ни подхвърлят

fallback