Снимка: архив, Reuters
fallback

Десетки храни по супермаркетите в Гърция ще поскъпнат, тъй като ДДС ставката скача от 13 на 23 на сто. Промените произтичат от постигнатата договореност между Атина и нейните кредитори, постигната в Брюксел.

По същата причина скок на цените ще има и на билетите за градския транспорт.

Oще по темата

Наред с това цените на десетки други категории храни в Гърция ще останат непроменени, тъй като за тях се запазва досегашната ДДС ставка от 13 на сто, съобщават гръцките медии.

По-специално с 8 на сто се очаква да поскъпнат захарните изделия, безалкохолните напитки, соковете, консервите, шоколадовите изделия, кафето, растителните масла, маргарините и маслата от животински произход, а също таксите за обучение, ремонтните услуги и други.

С 23 на сто ДДС ще бъдат обложени също и билетите за градския транспорт, таксиметровите тарифи, билетите за влаковете и самолетните билети за вътрешните дестинации.

Непроменени ще останат цените на други стоки и продукти, които ще продължат да бъдат облагани с досегашната ставка 13 на сто ДДС. Това са: селскостопански животни, месо, риби, растителни семена, зехтин, вода, електроенергия, природен газ, товарни превозни средства, противозачатъчни, ортопедични пособия, оборудване, селскостопански, социални и погребални услуги, а също престой в хотели, паркинги, къмпинги и т.н.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

Анонимен

преди 8 години

Виждам че като чуете за престъпленията дето сте ги вършели почва да не ви се говори ,*** така е от миналото си никой неможе да избяга ,името си да смени може само

139

Анонимен

преди 8 години

Е и ти ще работиш масово и ударно ако затова тебе има някой с калашник . Та даже и доброволно ще си дадеш и земята и стоката иначе в най добрия случай отиваш е лагер за ударен социалистически труд. Нали така им казвахте на концлагерите

138

ДО 194

преди 8 години

Знаеш ли? ти си като оня дето казвал: аз знам че мелницата е вятърна, ама водата от къде идва.

fallback