Снимка: архив, Reuters
fallback

Профсъюзът на държавните служители в Гърция "Адеди" призова за провеждането на 24-часова стачка в сряда, денят, в който парламентът на страната трябва да гласува приемането на реформите, необходими за предоставянето на жизнено необходимата помощ от страна на Еврозоната, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

"Адеди" призовава държавните служители да прекратят работа, с цел изразяване на неприемане на постигнатото споразумение между Гърция и Еврозоната. Профсъюзът също така призовава държавните служители да вземат участие в демонстрация срещу предвижданите реформи, която ще се състои в сряда вечер пред сградата на гръцкия парламент.

Това ще бъде първата стачка, която ще се случи по време на управлението на премиера Алексис Ципрас. Преди да дойде на власт , ръководената от Ципрас партия "Сириза" вземаше участие в стачките и демонстрациите, насочени срещу политиката на бюджетни ограничения през 2010 и 2014 година.

Oще по темата

По-рано стана ясно, че Гърция ще получи 86 млрд. евро като част от третата спасителна програма за страната. Самата Атина поиска 53,5 млрд. евро. В замяна на по-голямата сума тя трябва да изпълни редица тежки изисквания, които по време на среднощната среща често бяха определяни от наблюдателите като "почти неизпълними".

Сред тях са ключови законодателни промени, които трябва да бъдат прокарани само за три дни.

Според британския вестник The Guardian в споразумението има седем изисквания, които предполагат три дълги и изпълнени с интензивна работа дни. В този период правителството на Гърция трябва да одобри и прокара в парламента законодателство относно увеличаването на ДДС за редица дейности, като например за ресторантьорските услуги и кетъринг, и разширяване на данъчната основа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

213

ха

преди 8 години

Ако го направят Гърция ще стане 22 милиона .......

212

Анонимен

преди 8 години

Четох че германците подкрепят гърците и са готови да им се опрости дълга.Ето за това гърците вярват че и сега ще им се размине и не им се иска да са бедни като българите.И защо не?Не е луд този който изяде баницата,а този който му я даде.

211

П.Петров

преди 8 години

Най-добре да стачкуват, да не се приеме споразумението и да бъдат оставени на гръцки дра(х)ми.На Европа и писна от гръцки работи! 86 милиарда евро могат да бъдат инвестирани доста по-добре, отколкото в невъзвръщаем гръцки заем!

fallback