Снимка: Reuters
fallback

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард заяви днес, че е необходимо преструктуриране на дълга на Гърция и увери, че продължава активно да търси решение на кризата в тази страна, предаде Франс прес.

Oще по темата

"Преструктуриране на дълга според нас е необходимо в случая на Гърция, така че да бъде по силите й да го изплати", каза Лагард.

Атина, която настоява за облекчаване на огромния си дълг, обеща вече да представи нова програма за надеждни реформи в отговор на поставения от европейските лидери ултиматум.

Въпреки че Гърция не погаси последната си вноска по дълга към МВФ, Лагард увери, че институцията е поела ангажимент да намери решение на гръцката криза.

Според МВФ Гърция ще се нуждае от най-малко 50 милиарда евро помощ през следващите три години и от облекчаване на дълга.

Но европейците, които имат най-голям финансов принос в плана за помощ, не искат и да чуят за облекчаване на дълга, докато Атина не приеме мерки за икономии.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

П. Петров

преди 8 години

И какво промени гръцкия референдум, "другари" ?Само удължи агонията с 2-3 седмици, докато се стигне до още по-големи икономии и мерки.

11

АНАЛИЗАТОР

преди 8 години

Меркел и сега не дава дума да се чуе за дълга на Гърция. Гърците винаги са яли и пили и други са им плащали сметките. Да Ципрас е хитър, но и Меркел не е проста. И най хитрия човек, понякога е малко ***. Мисля, че това се отнася за Ципрас. Този път няма да им минат наглите номерца. То не може да харчиш за сиртаки по вече от колкото имаш. Истината е, че за да вземат пари от ЦЕБ, гърците са заложили всичко , което е държавно-пристанища, кораби, и др. Меркел няма нищо на против да станат нейни.

10

анонимен

преди 8 години

Защо МИ не опрости своя дълг.стига вече работливи те и честни европейци са плащали войните на САЩ и си ракита на гърците.

fallback