Снимка: Reuters
fallback

Идната седмица Гърция може да ограничи тегленето на пари от банкови сметки, предупреждават анализатори и туроператори.

Експертите препоръчаха на туристите, които ще посетят Гърция, да се запасят с пари в брой минимум за 3-4 дни,
допълва Блумбърг.

"Ние препоръчваме на онези, които планират пътуване до Гърция, да проявят бдителност", заяви Дейвид Суон, представител на "Травелекс", която се занимава с обмен на валути и е оператор на обменни пунктове и банкомати по целия свят.

Анализатори от "Барклис" смятат, че идната седмица Гърция може да ограничи обема на парични средства, които може да се теглят от банковите сметки.

Изтеглените пари от четири банки в Гърция в четвъртък надскочиха 1 милиард евро, а от началото на седмицата
изтеглените пари достигнаха 3 милиарда евро, което е три пъти повече от средния седмичен индекс за последните два месеца. През юни изтеглените суми от сметки в гръцки банки надхвърлиха 4 милиарда евро.

Туристите, пристигащи в Гърция, престанаха да се доверяват на банки и карти и в последните седмици все по-често искат от хотелите да им предоставят надеждни сейфове за съхраняване на значителни запаси налични средства, отбелязва Блумбърг
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 8 години

До АнонименВ допълнение с кристално чиста вода и пясък, добронамерени и усмихнати хора. Каквото искат да говорят, отиваме там.

19

ЕДИН СЪВЕТ:

преди 8 години

АКО ВИ ПРЕДЛОЖАТ ДРАХМИ В ГЪРЦИЯ ...ВЗЕМЕТЕ ГИ , НЕ ИМ СЕ МРЪЩЕТЕ!!!СТАВАТ ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ !/...и са далече по-меки от рублите..../!

18

Янукович

преди 8 години

За какво са ви изобщо пари в брой там ???Изкарайте си като хората почивката, яжте и пийте на корем и като дойде време да платите сметката, заявете че ще направите Референдум с жената, децата и комшиите от съседния апартамент дали да платите !Така е най-демократично, националноотговорно и в защита на суверенния ви семеен бюджет !

fallback