Юлий Георгиев. Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Позицията ни за ситуацията в Македония е прибързана и се намесва във вътрешните конфликти на страната, коментира пред телевизия Bulgaria On Air експертът по сигурността Юлий Георгиев.

Според него България е трябвало да настоява терористичните групировки да бъдат разоръжени и да се спре нахлуването им на територията на Македония.

"Предприемането на военни действия по границата ни с Македония също не се изтълкува добре от македонската общност и не е от наша полза", допълни Георгиев. По думите му вземането на страна по вътрешно националния конфликт е в противоречие с националните интереси на България.

"Това дори настройва част от македонската общественост срещу позицията на България. Едно от най-правилните ни действия от страна на българското правителство е това, че беше изразено нежелание и тревога да се дестабилизира ситуацията в Македония", уточни той.

Преговорите между двете воюващи политически партии е възможен сценарий за изход от положението, който вече се реализира, каза още Георгиев. Според него евентуални провокации и терористични атаки може да нарушат диалога между Груевски и Заев.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Скърбящ по бг

преди 8 години

Не ти трябват врагове с премиер като Б.Б

19

Анонимен

преди 8 години

Белград е основан от цар Борис така че кое е сръбско българско и македонско в западните покрайните -всеки ще защитава собственото си мнение т.е всеки с/у всеки .Ако Балканите са обединени славяни и всеки зачита историята на другия без да се надцакват ще бъдем една непобедима сила

18

Косово йе Срби иа!

преди 8 години

След мъдрото и правилно изказване на Лавров и фундаментално проницателните писания в руската преса за великобългарските имперски аспирации към изконно сръбски земи, като Западните покрайнини, сръбските и македонските форуми подхванаха бодро историята на Шопското (Трънско блр.) възстание против "българските фашистачки окупанти" и София, като исконно сръбска територия.

fallback