Снимка: YouTube

Простак и световен престъпник, който бил обявен за персона нон грата в България – като такъв е представен лидерът на ПЕС Сергей Станишев в публикация в македонския вестник "Дневник".

В материала, озаглавен "Не ме интересуват вампирски послания", известният македонски художник Коле Манев обяснява защо не е отишъл на протестния митинг на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) в Скопие на 17 май.

Той обаче го гледал по телевизиите и силно се изненадал, когато на трибуната се появил "бившият премиер на България Сергей Станишев". Авторът пропуска да каже, че Станишев е и лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто асоцииран член е СДСМ.

Авторът очевидно или не знае, или не иска да знае кой е Станишев. Но пък си позволява да пише кои са майка му и баща му.

"Човекът по майка от Струмица, по баща от Кукуш, говореше, говореше, но в никакъв случай не искаше да каже или не можеше да изговори името на гражданите, които живеят в Македония, съответно македонци. Ако продължеше така, от устата му може би щеше да излезе, че ние сме българи", се възмущава Манев.

Към тази картина той добавя как на следващия ден след митинга бил чул в радиопредаване, че "Станишев бил пар ексаланс престъпник, защото по нечестен начин събрал стотици милиони евро и сега се скита из Европа, тъй като в своята страна – България, е обявен за персона нон грата".

"Виж ти него, голям простак. Хайде, той простак, ами тези от СДСМ не знам за кой път изглеждат като че са си изгубили ума. Вика ли се такъв човек на митинг, с който искат да свалят властта и да се качат на техните места. С такива глупости нямат шанс да дойдат на власт. Да се сдружаваш със световни престъпници, това са криминогенни връзки", пише Коле Манев. 

Вижте самото изказване на Сергей Станишев от 17-и май по време на митинга на СДСМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase