Bulgaria On Air
fallback

Гърция и кредиторите ще постигнат споразумение до края на следващата седмица, прогнозира финансовият министър на южната ни съседка Янис Варуфакис в интервю за телевизия Star.

От своя страна премиерът Алексис Ципрас обеща бъдещото споразумение да не включва орязване на пенсиите. В това време правителството съобщи, че Атина има възможност да изплаща заплати в публичния сектор и пенсии едва до края на месец май.

Варуфакис заяви, че споразумението е много близо и категорично няма вариант Гърция да напусне еврозоната. Сред най-проблемните сфери в преговорите са пенсионната реформа, дерегулацията на трудовия пазар и наемането на освободени преди това 4 хил. държавни служители.

От началото на месец юли Гърция трябва да започне да плаща задължения по държавните си облигации, които държи ЕЦБ. Общата им стойност е 27 млрд. евро, които изглеждат непосилни за Атина в сегашната ситуация.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

BUL

преди 8 години

Подарете ни нашета земя за да се оправите. Искаме си Българските земи който ни откраднахте. Никакви пари за вас.

13

Сапорток

преди 8 години

Ние като "дошляци" на Балканите,трябва да смеблагодарни на византийците,че са ни дали земя под аренда и все още не са поискали обещетение от нас, за безчинствата които сме вършили в Северна Гърция по времето на Втората Световна Война, като васали на хитлеристите. Отгоре на всичко ни хранят и спасиха половин България от гладен геноцид и мизерия. А ние лаем,като неблагодарни кьопеци.

12

дедо Ташунко

преди 8 години

Добре, че жената и голямата щерка в Гърция заработват яко и пращат пари, че иначе зимата с децата щяхме да изпукаме от студ и глад. Краката на гърците да им целувам от благодарност, малко ще е. Дано за такива *** (10 казах!) не ни въведят отново визите.

fallback