fallback

Общ преглед

Македонският премиер Никола Груевски събра снощи десетки хиляди поддръжници, за да демонстрира сила, ден след като опонентите му организираха протест с искане да подаде оставка заради разкритията за извършвани от властта незаконни подслушвания, съобщи Ройтерс.

"Тази вечер е мой дълг да ви кажа истината. Македония не е Никола Груевски или Зоран Заев. Ето това е Македония, тези хора - вие сте най-добрият отговор на всички, които дърпат конците и си мислят, че могат да ни пречупят, да ни промият мозъците, да ни измамят с манипулирани аудиозаписи, да ни плашат с терористични банди", каза Груевски в обръщение от трибуната пред парламента в Скопие, предаде агенция МИА.

Oще по темата

Проправителствени демонстранти развяха червено-жълтите македонски знамена и скандираха "Македония, Македония" и "Никола Никола".

Македонските лидери се събраха вчера в опит да намерят изход от политическата криза, която заплашва да дестабилизира страната и Балканите като цяло, но не постигнаха напредък в преговорите, отбеляза ДПА.

Опозицията обвинява Груевски и неговата партия ВМРО-ДПМНЕ в незаконно подслушване на десетки хиляди хора с цел да затегнат хватката върху властта в Македония.

Около 1000 демонстранти си устроиха палатков лагер пред сградата на правителството и обещаха да стоят там, докато Груевски не подаде оставка.

Вместо това премиерът организира конрапротест, за да покаже, че още има подкрепа сред народа. Много от проправителствените демонстранти бяха докарани организирано с автобуси от други места в страната.

Според ТАСС на митинга са присъствали 90 000 души. Франс прес пък посочва, че броят им е бил около 30 000.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Градация:

преди 8 години

***, по-***, най-***, българин, македонец.

59

до 92

преди 8 години

А протестът е дългата ръка на ЦРУ. Нали така, другарю седерастчо?.

58

Анонимен

преди 8 години

възродиха коминтерна тия червени факт

fallback