Снимка: архив, Булфото
fallback

Българското черноморско крайбрежие отново е най-предпочитаната дестинация от румънските туристи за почивните дни около 1 май, пише румънският вестник "Котидианул", като се позовава на информация от местни туристически агенции.

На второ място се нарежда Гърция, а сред най-търсените дестинации от румънците естествено е и Турция, най-вече курорта Анталия, посочва изданието.

Туристическите агенции в Румъния се продали тази година с около 10 процента повече туристически пакети за почивката около 1 май в сравнение с миналата година, посочва "Котидианул".

Тази година сред най-търсените от румънски туристи дестинации са още Лисабон, Рим, Прага и Барселона.

В Румъния предпочетените курорти са Мамая и Вама Веке на румънското черноморско крайбрежие. В Мамая 50 процента от наличните места за настаняване вече са резервирани и платени за почивните дни около 1 май, а около 80 процента от хотелите ще отворят врати.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

do 9

преди 9 години

Е МОРКОВ ТИ МАИ НЕ СИ БИЛ В ГЪРЦИЯ НЯМА ПО ХУБАВА ДЕСТИНАЦИЯ ОТ ГЪРЦИЯ И КИПЪР.А РУМЪНЕЦ НЕ МИ ГО ХВАЛИ НАИ ГОЛЯМИТЕ ПРОШЛЯЦИ ВИ ГИ ПРАЩАТ ПО МОРЕТО УСПЕХ С ALL INCLUSIVE

10

Анонимен

преди 9 години

Бедните отиват в България, богатите в Гърция и Турция.

9

Анонимен

преди 9 години

Румъния има три пъти по голямо население от нас и излаза и на море е тройно по малак от този на България къде да по4иват ясно 4еще е тук най близо е . Половин София да не би да не ходи по беломорието

fallback