Еди Рама и Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters
fallback

Премиерът на Албания Еди Рама предупреди, че неговата държава и Косово „ще се обединят по класическия начин“, ако ЕС не отвори пътищата за европейска интеграция на Косово и либерализация на визите.

В съвместно интервю с вицепремиера и външен министър на Косово Хашим Тачи за прищинската телевизия „Клан на Косово“ Рама каза, че за обединяването на Косово и Албания има две възможности, като всичко зависи от ЕС.

„Първата е обединяване в Европейския съюз, но ако ЕС продължи да затваря вратата за интеграцията на Косово, то двете страни ще бъдат принудени да се обединят по класическия начин“, каза албанският премиер.

Рама посочи, че „двете страни се обявяват за обединяване чрез членство в ЕС“.

От своя страна Хашим Тачи коментира, че заявеното от Рама не е заплаха към ЕС,  това може да стане реалност в бъдеще и може да е резултат от изолацията на Косово от ЕС, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.
 
Премиерът на Сърбия Александър Вучич обаче отговори, че обещава на албанския премиер, че „Косово и Албания, както той казва, по класическия начин никога няма да се обединят“.

„Обещавам на премиера Рама, че Косово и Албания, както той казва, по класическия начин никога няма да се обединят! Моля албанските лидери да престанат да предизвикват нестабилност в региона!“, написа Вучич в Twitter.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 9 години

По мой пряки наблюдения, голяма част от населението в Косово , както знаем са със албанско самосъзнание и са крайно фанатизирани. Може би съм малко предубедена , след като имам наблюдения над няколко човека от Косово , но вярвайте ми , тези хора нямат място в ЕС . Просто съм ужасена от мисълта , че се множат като зайци, а населението на членките на ЕС постепенно се стопява.

50

КирчУ

преди 9 години

До анонимен 65Какво общо имат Косово и Албания с Германия???Косово е терористична държава създадена по изкуствен начин от НАТО.

49

Гецата

преди 9 години

...Да сте чули за Плана ? 1. Югоизточна Турция - на кюрдите. 2. Югоизточна България - на Турция.3. Източна Македония - на България. Сега се чака ! какво, не знам - но Плана е готов...

fallback