Снимка: Reuters
fallback

Апелативният съд в Белград оправда сочения за сръбски наркобос Сретен Йосич - Йоца Амстердам, за убийството на хърватския журналист Иво Пуканич.

Oще по темата

Другият обвиняем по делото – Желко Милованович, който се смята за прекия извършител на убийството, е осъден на 40 години затвор. Адвокатът на Йосич – Драгош Цукава заяви, че клиентът му най-вероятно ще съди държавата, тъй като е прекарал четири години в ареста, съобщава сръбското издание „Блиц“, цитирано от „Фокус“.

Сретен Йосич бе задържан за убийството на Иво Пуканич през април 2009 г. В момента обаче той излежава и друга, 15-годишна присъда, за убийството на Горан Марянович.

Журналистът Иво Пуканич, собственик на хърватския седмичник „Национал“, беше убит на 23 октомври 2008 г., а Йосич бе обвинен за покушението. Сърбинът е сочен за "балканския крал на кокаина" и е подозиран за няколко поръчкови убийства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Uniseclorum

преди 9 години

До ДАНССпокойно бе,послушковци! Бат' Ви Бойко и Вас ще прецака,така, както прецака собствените си хора,полицаите щом падне от власт! Няма ли подкрепата на Чичо Сам е довиждане! А Чичо Сам е прагматик-ще го използва докрай,докато и на тях не им стане неудобен и това е! Проста математика за малки и големи! Уважавам службите и трябва да ги има,ама да не са само в услуга на властта,ами да се борят с истинската престъпност! Щото то колелото се върти! В тая държава няма недосегаеми! То никъде няма!

25

Анонимен

преди 9 години

A,KAKVO LI MISLI BOIKAT PO VAPROSA?

24

Анонимен

преди 9 години

Аркан и Радко Младич национални герои на Сърбия , а Сретан Йосич дано стане национален герой на България

fallback