Снимка: архив, Reuters
fallback

Десетки облечени в черно демонстранти влязоха в сблъсъци с полицията за борба с безредиците в центъра на Атина, съобщи Ройтерс.

Протестиращите изпочупиха витрини на магазини, хвърляха запалителни бомби и запалиха автомобили след антиправителствено шествие - първото, откакто лявата партия СИРИЗА дойде на власт преди месец.

Oще по темата

Около 450 крайнолеви демонстранти излязоха на улицата в Атина, за да протестират срещу коалиционното правителство на премиера Алексис Ципрас, което постигна споразумение с партньорите от ЕС миналата седмица за удължаване на програмата за финансова помощ за Гърция.

Споразумението предизвика недоволство в собствената партия на Ципрас и обвинения от някои членове от левия фланг, че правителството не спазва предизборните си обещания, включително да сложи край на ненавижданата спасителна програма с ЕС и МВФ на стойност 240 милиарда евро.

След шествието около 50 протестиращи, които носеха качулки, започнаха да хвърлят запалителни бомби и камъни срещу полицията в централния атинския район Екзархия, известен като квартала на артистите и левите интелектуалци. При инцидентите бяха повредени няколко витрини на магазини и автобусни спирки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Сър Пичук

преди 9 години

До до :сър пИчок!Интелигентният и образован индивид може да си позволи да се преструва на *** и неграмотен. Обратното е невъзможно.Толкова, чедо. Видях колко ти е багажа, щом не успя да смелиш че иронизирам начина, по който гърците говорят на български. Не си разбрал и смисъла на коментара ми, което пък си личи по това, че си ме обявил за русофил. Втората част от горната максима въжи на сто процента за теб. Приятна вечер!

25

до :сър пИчок!

преди 9 години

Мислех, че си завършил четвърто отделение, но явно съм те надценил поне с две!Ти не знаеш български, вярно, че си *** русофил, обаче си по-*** и от ***.

24

violinalang

преди 9 години

Колко десетки - 1 или 2 ?соросоидчета за хашиш

fallback