Алексис Ципрас. Снимка: Reuters
fallback

Гръцкото правителство премахва Фонда за управление на гръцкото държавно имущество, с което се слага край на процеса на приватизация, съобщи първата заместничка на министъра на финансите Надя Валавани, цитирана от ТАСС.

Изпълнявайки предизборните обещания на СИРИЗА и коалиционния партньор Независими гърци, Валавани е поискала оставката на ръководството на фонда.

Преди изборите Гавриил Аврамидис, депутат от партията Независими гърци, подчерта пред ТАСС, че неговата партия е за ликвидацията на приватизационния фонд и за одит на държавния дълг.

Трябва да се проверят договорите, довели до разпродажбата на гръцкото държавно имущество, подчерта Аврамидис. При нарушения сделките ще бъдат анулирани.

"Ние сме против приватизационният фонд да бъде посредник на разпродажбата на националното богатство", подчерта той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

160

до защитниците на Гъ

преди 9 години

Само за сведение....гръка работи до 14.00ч.....и му се плащабонус за да идва навреме на работа.... това честно ли е......заплата голяма....... която не са ЗАСЛУЖИЛИ....а е извадена от джобовете на Европейците...а за сведение се поинтересувайте колко пари България е изплатила обезщетение на Гърция след 2та Свет.Война.....тези кърлежи...Не заслужават и стотинка

159

Анонимен

преди 9 години

До БожоЯ пак,кой ще запали Европа?

158

Божо

преди 9 години

До Анонимен 182Ти ,ако си произлязъл от"бог" ***, си е твой проблем !!! А на"русский" ще кажа, че нямам нищо против руснаците, а само против царчето, което ще запали Европа , само за да остане на власт !!! Колко руснаци и украинци щяха да са живи, ако *** не беше започнал тази касапница !!! Не разбирате ли, че живеете в общество, напълно зависимо от една посткомунистическа мафия, която ви ограбва жестоко !!! Вие, руснаците, можехте да сте най-добре живеещите хора на планетата като народ!

fallback