Снимка: архив, Reuters
fallback

Турската полиция е предотвратила само за ден няколко бомбени атентата в Истанбул, предаде БНР.

Двама предполагаеми членове на марксистка организация бяха арестувани, преди да извършат нападение в квартала "Кадъкьой" в азиатската част на мегаполиса. В автомобила, с който пътували, са били открити 5 броя пневматични пушки и 2 пистолета.

Вчера в три района на Истанбул полицията откри взривни устройства. В квартал "Фатих"  неизвестни атентатори заложили взрив край един електротрансформатор. В бомбата били поставени поразяващи предмети. Тя е избухнала, но не е ранила никого.

В "Малтепе" - на азиатския бряг на Истанбул, в близост до полицейски участък е бил оставен пакет със самоделно взривно устройство. Специалисти са го обезвредили чрез взривяване.

В района "Султангази" - в европейската част на Истанбул, двама маскирани оставили подозрителен пакет на автобусна спирка. Оказало се, че това е газова бутилка с детонатор. На пакета било изписано ПКК – инициалите на забранената в Турция Кюрдска работническа партия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 9 години

ЩЕ МУ ПОДПАЛЯТ ЧЕРГАТА НА ЕРДОГАН АГА. ТОЗИ ПЪТ НЕ СА УСПЯЛИ НО СЛЕДВАЩИЯТ ЩЕ СА МНОГО ПО ВНИМАТЕЛНИ. МЪЖКО ДУ.Е ВЕДНЪЖ СЕ Е.Е.

1

Анонимен

преди 9 години

Леле няколко бомбени атентата . Е взривно вещество и бомба има ли разлика ? Да не останат по назат !При тях не са Радикалисти , а социалисти ??Но никой не е влязъл при Ефдоган и да изгрепе с автомат 12 човека !

fallback