Снимка: архив, Reuters
fallback

Румънското министерство на европейските фондове възнамерява да постигне успех в края на годината и в единствените седем работни дни да изпрати в Брюксел фактури за 400 милиона евро, за да се избегне загубата на тези пари от страна на Румъния, пише вестник "Евениментул зилей".

През 2014 година Румъния трябваше да изразходи 2,8 милиарда евро. Ако този норматив не бъде постигнат, разликата ще бъде изгубена. До 17 декември беше усвоена сума от само 2,4 милиарда евро, съобщи министерството на европейските фондове.

За да се избегне загубата на останалите средства, министерството забрани всички отпуски в периода на празниците, въпреки че правителството реши 24 декември и 31 декември да са почивни за работещите в държавната администрация.

Вестникът пише още, че от Брюксел е дошла добрата новина, че Европейската комисия е одобрила две оперативни програми за програмния период от 2014 до 2020 година. Одобрение е получено за оперативна програма "Конкурентоспособност" и оперативна програма "Техническа помощ", които са на обща стойност от 1,5 милиарда евро.

Румънският печат съобщава днес и за първата официална среща между новия румънски президент Клаус Йоханис и министър-председателя на Румъния Виктор Понта, които бяха опоненти на президентските избори. Срещата беше по инициатива на Йоханис и продължи около час. Двамата обсъдиха приоритетите в управлението на страната и перспективите в сътрудничеството между институциите президентство и правителство, пише вестник "Путеря".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 години

Българина от глад няма сили да работи.

13

xxx

преди 9 години

Нашият министър-председател си играеше мачленце!А северните ни бачкат! ЕВАЛА!!!

12

а сега де

преди 9 години

България *** по празниците а и не само по тях..... Да живее Българският МЕГА ХИПЕР ТъРТЕЙ

fallback