Снимка: Булфото
fallback

Проливните валежи в България причиниха повишаване на дебита на реките Марица и Тунджа, които минават край град Одрин и те преляха, предаде БТА.

Наводнени са улици, булеварди, жилища и магазини в редица квартали на града.

Поради наводненията днес и утре учениците са разпуснати във ваканция.

Старинните каменни мостове в града са затворени за движение и колите се отклоняват по други маршрути.

Особено тревожна е обстановката в квартала Къраач, където са най-големите наводнения. Изпратена е военна техника за спасителните дейности, войници превозват хората към центъра на града и на безопасно място.

Властите са обявили код за тревога поради опасността от наводнения.

Екипи на службата за природни бедствия и кризи са разположени на критичните места и следят обстановката, за да реагират.

От регионалната служба по водите в Одрин съобщиха, че нивата на Марица и Тунджа продължават да се повишават. На станцията Киришхане е измерен 1263 куб.м. в секунда дебит на Марица. Критичният праг за преливане на реката е около 1600 куб.м./сек. А дебитът на Тунджа е 324 куб.м./сек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 9 години

Плевнелиев , Как АРМИЯТА в Турция помага на бедстващите от наводнението и ги превозват в центъра на безопастно място !Как други специалисти са на място да следят за нивото на реките ?В България кой отговаря за Язовирите и реките ? Къде е Българската армия и с какво се занимава , след като неможе да пази и границите ??

25

Shark

преди 9 години

До 16. Чакай чакай, да се извиним?? За какво? Сигурно някой нарочно напълни реките че да прелеят и да залеят Одрин, така ли мислите, с кофите вода носихме само и само да ви залеем?? Еййй все някой ви е виновен на вас беее, страх нямате ни от природа, ни от нищо. не злобея и не се радвам, това си е трагедия, но не ни обвинявайте нас за нея, ясно!! Нашите язовири, дето ги държат турци от ДПС, като преляха и наводниха толкова селища, ние обвинихме ли вас???

24

Анонимен

преди 9 години

324 sa zastoto v TR ne vali,lajeme vi,zasto li,spasete sebe sine mislete za nas.

fallback