Снимка: YouTube
fallback

Сръбски жандармеристи пребиха Андрей Вучич – брат на премиера на Сърбия Александър Вучич, както и двама души от неговата охрана. Пребит е и Предраг Мали – брат на кмета на Белград Синиша Мали, пише сръбският вестник „Блиц“. Мали е бил заедно с Андрей Вучич.

Инцидентът е станал по обяд в центъра на Белград, близо до хотел „Славия“. По неофициална информация жандармеристите, които са били блокирали тази част на града заради провелия се вчера гей парад, са поискали те да се легитимират. На записа, направен от телевизия N1, се вижда как група жандармеристи налитат срещу Вучич и охраната му,  изтласкват ги до едно сграда и ги удрят с палки по главата и гърба.

Член на охраната се опитва да защити Андрей Вучич, бутайки го надолу по улицата. След няколко секунди групата жандармеристи отново налитат срещу тях, викайки: „Лягай долу“.

След това жандармеристите отново удрят Андрей Вучич с палка по гърба, който с вик пада на земята.

По-нататък на записа се вижда как член на охраната на Вучич с окървавена глава се обажда по телефона, докато друг се опитва да отведе от улицата свиващия се от болка брат на премиера. В последните секунди от записа се вижда и четвърти мъж, който лежи на улицата.

Премиерът Александър Вучич заяви, че неговият брат е бил нападнат от жандармеристи, но те са се извинили. „Стигнало се е до превишаване на правомощията, но хората, които са направили това, се извиниха. Няма да съдим никого. Това е тежък ден за моето семейство“, каза Вучич.

Сръбският премиер добави, че брат му е „смел“ и добре е понесъл всичко. Той каза, че разбира защо „момчетата от жандармерията са били нервни, тъй като този ден са вършили нещо, които не им се е вършело“.

Вучич каза, че лично му се е извинил и командирът на жандармерията Миленко Божович.

 


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

aham

преди 9 години

казано е: бой и е***е не се връщат. Малко не вярвам на тази статия, защото когато официално лице превиши правомощия обикновенно има наказания. Само с едно "sorry" не става, пък и брат на премиера. Да разбираме ли. че тия бият и после ако случайно някой се обади - хм, пообъркали сме се, извинявайте. Пълни глупости, боза

35

Гай Баньо

преди 9 години

До северозападен галошВсъщност ВЪПРОСЪТ Е какво прави брата на премиера на гей-парад????!!!!!....А??А ти щом казваш че си ***....

34

boiko

преди 9 години

vijte gospoda kak se bie ane kato viudarqt vednaj i hop policiqta bieeee

fallback