Снимка: архив, Reuters
fallback

Десет строителни работници загинаха при падане на асансьор в строяща се сграда в Истанбул, съобщи РИА Новости, като се позова на вестник „Хюриет“.

Инцидентът е станал в събота вечерта около 19.45 часа. Асансьорът с работниците, които са си тръгвали за вкъщи след края на смяната им, е паднал от 32-ия на първия етаж на сградата.

Губернаторът на Истанбул Хусейн Авни Мутлу сообщи пред журналисти, се са арестувани осем души от компанията изпълнител на строителните работи.

„Хюриет“ посочва, че преди 15 дни е имало авария на злополучния асансьор, като досега са се чакали пари за ремонт.

Строителните работи са прекратени, води се разследване. Полицията разпръсна със сила протестиращи пред строителната площадка тази сутрин, а синдикатите призоваха за протестни акции днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Алекс

преди 9 години

Ето по това може да се разбере че турците са ни надминали по Европейско мислене.. ! А ние нека ги обиждаме а да си мрем от мизерия.. Колко злоба яд и злоба има в нас като Народ.. Господ ни наказва ХОРА !

13

Гошо...Тъпото

преди 9 години

Всичките кризи и злополуки се пишат на гърба на наемният работник.Така е в третият свят,така е в Турция,така е и в...уж бяла и европейска България.

12

бургазлия

преди 9 години

Ние не виждаме какво е при нас че това е често явление а сме седнали да обсъждаме в другите страни Моите съболезнования на близкие им.

fallback