Снимка: Reuters
fallback

Отпадане на цените за роуминг между балканските държави договарят регулаторите от Македония, Турция, България, Сърбия и Албания, съобщава македонската агенция МИА, цитирана от БТА.

Инициативата, започнала преди почти 2 месеца, се очаква да влезе в сила от 1 януари 2015 г., като в нея ще бъдат включени също Косово и Босна и Херцеговина.

Директорът на македонската Агенция за електронни комуникации Роберт Орданоски е завил, че има законова възможност за реализиране на инициативата, но трябва да се намерят съответните правни решения.

„Докато чакаме Европейската комисия да адаптира нашите цени за роуминг към европейските, които са 4-5 пъти по-високи, ние, балканските регулатори, решихме да договорим двустранно и многостранно отпадане на роуминга за нашите клиенти", подчерта Орданоски. Премахването на роуминга ще се отнася за всички услуги на мобилните оператори - разговори, есемеси, интернет.  

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Златен лъв

преди 9 години

По-подходяща комбинация са България, Македония, Румъния, Гърция и евентуално Сърбия, Босна и Хърватия

18

Анонимен

преди 9 години

Турция от кога стана Балканска държава? Очертаваме границите на новата стара Османска империя с роуминг и икономически съюзи? Преди ни е звладяла със сила, сега ще влезе през парадния вход???? ЕС от кога бори този роуминг, а тук се правят на ударени111 Но ако ще участва Турция, ооооо..., тогава МОЖЕ!!

17

conservator

преди 9 години

От тези държави само България е в ЕС. Явно някой се опитва да влезе в ЕС от задният вход.

fallback