Реджеп Тайип Ердоган Снимка: БТА
fallback

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган внесе жалба в Конституционния съд срещу социални мрежи в интернет, които според него са нарушили неговите права и правата на семейството му, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Правителството на Ердоган миналия месец блокира достъпа до Twitter и Youtube, което предизвика критики от цял свят, след като в сайтовете им бяха пуснати аудиозаписи за корупция сред обкръжението му.

Блокирането на достъпа до Twitter бе свалено по-рано този месец, след като Конституционният съд прецени, че то нарушава свободата на словото. Youtube в Турция продължава да е блокиран.

Жалбата на Ердоган неизпълнението на съдебно решение социалните мрежи да махнат от сайтовете си нарушаващо правата му съдържание. Той иска обезщетение в размер 50 000 турски лири (23 500 долара), отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

до 999*

преди 10 години

Ню Мексико е щат в САЩ! Явно турскате журналисти от където ти преписваш,не знаят къде се намира Мексико и Ню Мексико!

31

Оги

преди 10 години

Тоя ***,кво се жалва?! Трябва преврат,турска пролет!Обществото им отива към 17 век,забратки и фесове,а това ще му се отрази рано или късно на икономиката,която постояно хвали,а тя вече патува надолу.Но тая кратуна не увира!

30

Баце до 25

преди 10 години

Тоя извратен *** как можеш да го броиш за мъж ? Това че е съдис и сатрап загубил представа за реалност не го прави мъж ! А това че си имаме управници с женски навици и маниери си е наш проблем

fallback