Снимка: архив, Reuters
fallback

Гръцкият вицепремиер и външен министър Евангелос Венизелос нарече "велико събитие на деня" и "огромен успех" излизането на Гърция на международните борсови пазари, съобщава в. "Етнос".

Пазарите дадоха необорим отговор на онези, които повтарят негативните стереотипи. Не просто успяхме да избегнем фалита и катастрофата, ние сме отново Гърция, която знаем, ще възстановим жизнения стандарт, който имахме, и всичко това стана със саможертвите на гръцкия народ, на народа принадлежи тази чест, каза Венизелос, като подчерта, че е било регистрирано осем пъти по-голямо от очакваното търсене на петгодишни облигации.

След четири години на изолация Гърция излезе и официално на пазарите, като гръцката държава се надява да набере три милиарда евро от пускането на нови петгодишни облигации при доходност от 4,95 на сто, посочва гръцкото издание, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

луд умора няма

преди 10 години

Дали този финансов корифей ще каже на обикновените гърци,каква е цената на този успех?Да не се събудят и разберат,че вече ги няма някои отрасли,които са били в държавни ръце и сега ги държат "инвеститори",които за по-голяма ефективност ще наложат "реформи".Тогава ще видим,дали ще се смеят на булгаракис-будалакис.Дали ще пият узо,излежавайки се на сянка в следобедна дрямка,или ще пият по една студена вода,търкаляйки се край кофите за ***.Не забелязват май,че твърдо вървят по нашия път.

5

Анонимен

преди 10 години

Винаги на народа е отредена честта за саможертва. Егати изказването е направил тоя, ама поне не е спестил нищо.

4

ONASSIS

преди 10 години

Ааа булгаракис! Работакис бре, не само ракия смукакис, чалга танцакис,кадъна оруспакис и банкасъ аутомат-пара цапцаракис.

fallback