Плакат с лика на Ердоган на площад Таксим. Снимка: Reuters
fallback

Двадесет и четирима блогъри са арестувани в град Измир в Турция за антиправителствена пропаганда. Други 14 са обявени за издирване. Това съобщи агенция DHA, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Oще по темата

Според местните власти на компютрите на всички задържани били открити доказателства за противоправна дейност.

Премиерът на Турция Реджеп Ердоган отправи по-рано критика към Twitter, като го определи като „нарушител на спокойствието“ в държавата и източник на дезинформация.

Междувременно протестите в страната не стихват. Само във вторник само в Анкара са пострадали близо 800 души, над 80 души са били арестувани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Лала

преди 10 години

До ДимитърАрестуваните български граждани в Турция българи ли са или от тези дето гласуваха за ДПС? Да се оправят сами. Господ им го връща! Докараха ни на влас *** сега да ги бият в родината им Турция. Така им се пада !!'

9

Димитър

преди 10 години

Ха да ги видим сега нашите управници. Две от арестуваните момчета са български граждани. Ще ги защитим ли или ще ги оставят да се спасяват сами. Много си мисля, че нашите ще си кротуват, за да не разсърдят Ердоган. Както навремето да не разсърдят Кадафито.

8

Ха ха ха

преди 10 години

До АнонименАма то никъде по света няма, нямало е и няма и да има. Само заблудени овце и някакви екстремни наивници могат да вярвят на тия глупости.

fallback