В Македония се произвежда най-качествената Кока-Кола. Снимка: архив, Reuters

Компанията "Кока-Кола" класира македонската фирма „Пивара Скопие“ АД на първо място в света по индекса на качество на напитките, които произвежда. За втори път в последните пет години „Пивара Скопие“ АД печели това най-високо признание за качеството на напитките от портфолиото на Кока-Кола, пише македонският вестник „Дневник“.

Първото място за качество на произведените напитки през 2012 г. македонската фирма е спечелила в конкуренция с над 200 завода на "Кока-Кола" в цял свят.

„Качеството е наш най-висш приоритет, тъй като знаем, че то е важно за потребителите в над 200 страни в цял свят, в които присъстват нашите продукти. Любителите на кока-кола в Македония могат да се гордеят, че тъкмо тук – в „Пивара Скопие“, се произвеждат напитките с най-високо качество в света“, заяви Шон Лейтън, директор за качеството на "Кока-Кола" в Централна и Югоизточна Европа.

От своя страна генералният директор на „Пивара Скопие“ АД Яак Микел изтъкна, че наградата е резултат от последователно инвестиране, максимална отдаденост и екипна работа от страна на всички работещи. „Пивара Скопие“ АД днес е на върха на света и ние сме там, тъй като в тази фабрика произвеждаме най-добрата кока-кола в света. Това е голяма радост за нас, смятам и за Македония“, каза Микел.

Биляна Смилковска, мениджър в „Пивара Скопие“, посочи, че е възможно един път случайно да стигнеш до върха на света, но втори път – не.

Индексът за качество се определя чрез проверки от страна на независими международни лаборатории. Проверката на качеството се прави с мостри от напитките, взети от магазини на случаен принцип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase