Престъпна група за трафик на жени от България и други страни е разбита в Истанбул. Снимка: архив, Reuters
fallback

При акция на силите за сигурност в Истанбул бе разкрита престъпна група, която се занимава с нелегален трафик на жени от България, Украйна, Узбекистан, Грузия и Азербайджан, предаде БТА, като се позова на турската информационна агенция "Ихляс хабер". Задържани са шест души.

Групата набирала жени от тези страни под предлог, че ще гледат болни или деца, ще работят като прислужници, гледачки на домашни животни или ще извършват други неквалифицирани дейности, макар и без разрешения за престой и работа. Престъпниците действали чрез посреднически фирми и спазарявали жените главно за богати семейства.

Същевременно им отнемали паспортите, с което им отрязвали пътя за връщане. Настанявали жените според това какво умеят да вършат. Обикновено чужденките работели по за 500 долара на месец, без каквато и да е социална застраховка, без документи за самоличност и без право на отпуск.

По-младите отивали на работа в нощни клубове и баровете срещу 5 хиляди долара.

Полицейските източници съобщиха, че каналът бил разкрит по сигнал от няколко жени, които успели да избягат. След това властите следили членовете на групата в продължение на един месец.

Задържаните са предадени на правораздавателните органи. Води се следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

***

преди 11 години

Черната каса на БСП падна в канала. Направо ги накъсаха. Първо Кипър после проституцията.

8

TARGOVEC

преди 11 години

A DA NE GOVORIM ZA JENITE KOITO SA TOLKOVA MNOGO, BEZ DORI I DUMI4KA TURSKI DA ZNAQT. OSOBENNO TEZI KOITO ZNAQT ANGLIYSKI SA PREDPO4ITANI ZA BAVA4KI. 4ESTO OTIVAM DO ISTANBUL ZA TARGOVIQ I PRI PATUVANIQTA SI MN SAM GI SRE6TNAL. NO OT VSI4KO TOVA SA OTGOVORNI BALGARSKITE POLITICI KOITO S VSI4KA SILA ASIMILIRAT DARJAVATA

7

мупи

преди 11 години

Смесена комисия от Станишефф, Ники Младенов и Сашо Дянков ще премине анонимно по всичките потайни пътеки на тази мафия, за да се убеди лично.

fallback