Неизвестни стреляха срещу централата на Нова демокрация. Снимка: Reuters

В Атина двама души са открили огън срещу сграда, в която се намира централата на управляващата партия „Нова демокрация“, съобщи гръцката полиция, цитирана от Би Би Си.

В резултат е счупено стъклото на прозореца на кабинета, в който по-рано работеше настоящият премиер на Гърция Андонис Самарас. Куршумът е бил намерен на пода на кабинета. На улицата полицаите са открили още девет гилзи от бойни патрони.

Според полицията нападателите са използвали крадена кола, който по-късно е била намерена изгорена недалеч от мястото.

Това е поредното нападение в Атина през последните дни. В страната имаше вълна от бомбени атаки срещу банки, офиса на националната електрическа компания и срещу дома на брата на правителствения говорител.

Миналия петък самоделни взривни устройства избухнаха пред домовете на петима журналисти. Две анархистки групировки - "Войнстващо малцинство" и "Любители на беззаконието" поеха отговорност за взривовете. Инцидентите се оценяват като първата координирана акция от този вид след началото на кризата в Гърция през 2009 година.

Нападнати бяха и офиси на другите две политически сили - правителствената ПАСОК и опозиционната СИРИЗА. "Градските партизани се завръщат" - коментират по повод зачестилите атаки наблюдатели в Гърция.
       

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase