Ловното куче на Гошев е имало чип и така е било открито в България. Снимка: архив, Reuters

Тялото на Ганче Гошев (53 г.), пощенски служител в сръбския град Босилеград, беше открито след 7-дневно издирване в България, в землището на село Олтоманци, пише сръбският вестник „Курир“.

Миналата неделя Ганче тръгнал на лов от дома си с ловното си куче и оттогава следите му се губят.

За откриването на тялото му много помогнал фактът, че кучето му е било с чип и то е било открито преди два дни в България.

Анание Гошев, брат на починалия, каза за „Курир“, че от българските лекари е получил информация, че по тялото на брат му няма следи от насилие.

„Официалната информация е, че е починал от естествена смърт, но още чакаме доклада на патолога и на компетентния съдия“, каза Анание.

С факта, че баща им е починал по този начин, не могат да се примирят синът на Ганче Предраг и дъщерите му Йелена и Евица. Те твърдят, че баща им е починал при странни обстоятелства.

Същото се говори и в Райчиловци – селото, в което Ганче живее със семейството си. Саша Миланов от ловната дружинка в Босилеград казва, че Ганче е бил опитен и добър ловец, така че на Миланов и на другите ловци не им е ясно как така се е случило Гошев да се заблуди и да навлезе толкова надълбоко в територията на България, пише „Курир“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase