Борисов получи от кмета на Тирана макет на Часовниковата кула. Снимка: МС
fallback

Софийски специалисти ще помагат при проектирането на две трамвайни линии на Тирана, тъй като в албанската столица няма трамваен транспорт. Това стана ясно след подписания меморандум за сътрудничество между кметовете на двете столици Йорданка Фандъкова и Лулзим Баша, предаде БНР.

Интерес има и към опита на София по изграждането на пречиствателни станции за питейни води. За метрото ще се покажат проектите и процедурите за кандидатстване за европейските пари, въпреки че за Албания все още е рано да усвоява от тях. В момента страната се бори за статут на преговаряща за членство.

Предстои визита на кмета на Тирана в София, за да се запознае на място с инфраструктурните обекти, изградени с европейски пари.

Премиерът Бойко Борисов получи от кмета на Тирана Лулзим Баша макет на Часовниковата кула, символ на града. 

Тирана подкрепя София за кандидатурата й за европейска столица на културата през 2019 година, стана ясно от днешната среща, която се проведе в рамките на посещението на премиера Борисов в Албания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Хм

преди 11 години

то щото ние докарахме трамвай от "Дружба" до "Младост"... за това проектиране ще трябва да извикат от пенсия инженерите от СОЦ-а...

7

Анонимен

преди 11 години

Да не забравяме, че доходите в Албания, както и във всички страни в Европа, вече са по-високи от българските.

6

ВСЕЗНАЙКО

преди 11 години

ИМА НАПРЕДЪК НАШ БОКО,ЩОМ ЧАК В ТИРАНА ЩЕ ПРАВИ ЧУДЕСА ! ЯВНО ВЕВРОПА ВЕЧЕ МУ Е ДО КОЛЕНЕ И ПОЧВА ДА ПОМАГА НА ПО ИЗОСТАНАЛИТЕ ПРЕДИ НАС ! БЪЛГАРИО , ЗАЩО НЕ СИ ПРИБЕРЕШ СМОТАНЯЦИТЕ ,ЧЕ СТАВАМЕ ВЕЧЕ ЕПТЕН ЗА СМЯХ ! ОТПРАВЯХ ТОВА ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ДС , НО ЯВНО И ТАМ НЯМА ВЕЧЕ ЧИТАВИ ХОРА !

fallback