Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

„Откраднали са ми автомобила, моля ви, опитайте се да направите нещо, вътре имам лични вещи!“ С тези думи заместник-министърът на правосъдието на Хърватия Сандра Артукович-Кунщ помолила в неделя за помощ по телефона дежурния в полицейското управление в Загреб, пише „Ютарни лист“.

Висшият държавен служител подробно описала как оставила 12-годишния си Мерцедес А класа на паркинг близо до дома си, но когато се върнала, колата я нямало. Тя се паникьосала и се обадила в полицията.

Малко по-късно обаче се оказало, че това не е била най-добрата идея. След обаждането на Артукович-Кунщ полицията предприела сериозно издирване. Описанието на германската лимузина бързо било изпратено на всички полицейски участъци и на патрулите. За по-малко от час са били проверени и подземните гаражи, които се използват от крадците за „складиране“ на откраднати автомобили.

Криминалните полицаи дори активизирали агентурните си канали и малко е оставало да бъдат предприети арести.

За щастие последвал обрат. Заместник-министър Артукович-Кунщ се обадила за втори път в полицията. Тя съобщила, че се е сетила, че е паркирала колата си на друго място. Извинила се и казала, че заради много си задължения просто „си е изгубила ума“.

„Данданията продължи всъщност само 45 минути. Трябваше да закарам децата на тренировка и забравих, че съм паркирала колата две преки по-нататък. Много ми беше неудобно, когато разбрах, че съм вдигнала фалшива тревога“, каза заместник-министърът пред „Ютарни лист“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase