Снимка: Ройтерс
fallback

Членове на гръцката неонацистка партия "Златна зора” извършиха погром на сергии в Атина, на които търгуват имигранти, съобщи РИА Новости.

Оглавявани от двама депутати, няколко десетки души в черни тениски с изписано върху тях името на партията поискаха от дребните търговци, които са предимно чужденци, да представят документи, потвърждаващи правото им да извършват търговия.

Самата партия потвърди провеждането на акцията. „Членове на „Златна зора” направиха това, което отдавна трябваше да направи гръцката държава. Ние прекратихме незаконната търговия на стоки”, се посочва в официално изявление на нейния уебсайт.

Притиснати от няколкогодишната криза и безработицата, гърците търсят отдушник за неволите си, като често имигранти, влезли незаконно в страната, стават обект на нападения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

366

Анонимен

преди 11 години

Абе къде е Хелзинското комитет бе!Или там не му е разрешено от началниците да защитава права?

365

ринго

преди 11 години

пука им за сергиите ...показват на собственото си правителство какво го чака след някой месец.Маляките са железни и няма да оставят нещата да се командват безкрайно от финансовата световна мафия просто ще принудят правителството да се опъне .Иначе сопите ще заиграят...

364

муспи

преди 11 години

Трудолюбиво гръцко семейство търси работа - събиране на череши или някаква писмена работа. Ние сме с български произход, от окупираните български територии, и винаги сме се чувствали българи, изповядваме православна вяра (гръцкото православие е хула по християнството), нашите деди са биле клани от гърци. Ние сме първите лястовички, и при успех ще започне борба за присъединение на северните територии към родината. Да изгоним сомалийците в Африка!

fallback