Снимка: Reuters
fallback

Еврото падна до 3-месечно дъно, след като социалистът Франсоа Оланд беше избран за президент на Франция, а гръцките избиратели се насочиха към партии, които се противопоставят на спасителните програми за страната, което поражда опасения, че усилията за икономии в Европа може да бъдат осуетени, съобщава Bloomberg.

В ранната лондонска търговия еврото поевтиня до 1,2955 долара, най-ниското му ниво от 25 януари, преди да се покачи до 1,2986 – 0,8% под затварянето му миналата седмица в Ню Йорк. Спрямо йената европейската валута се понижи с 0,9% до 103,59 йени.

„Има сериозни притеснения за еврото“, коментира Марито Уеда, старши управляващ директор във FX Prime.

„Общото между гласуванията в Гърция и Франция е, че хората не възприемат мерките за икономии, които са в основата на разрешаването на европейската дългова криза“.

Общата валута се понижава за шести пореден ден – най-дългата й негативна серия от миналия септември, когато управляващата партия на германския канцлер Ангела Меркел отбеляза най-лошите си изборни резултати за последните повече от 50 години в провинция Шлезвиг-Холщайн.

Още новини за движението на основните валути четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Матейко Европейко

преди 11 години

До 62Истината е, че Испания преди 20 год. беше дори по-добре отколкото е сега. Основите на испанския икономически бум бяха поставени от Франко, колкото и да се омаловажава днес този факт. Тогава бяха поставени основите на такива двигатели на испанската и европейската икономика като Repsol, Cepsa, SEAT, Telefonica, Banco Santander..., и на редица средни и малки предприятия. Франко даваше възможност на всеки кадърен и предприемчив човек да успее, а у нас тези хора са смазани от олигархията.

52

1111 до 55

преди 11 години

Същите тия дето печатат пари са със социалистически нагласи. Каква е целта на печатането на пари - да направи хората "по-богати" и управляващите да се издигнат в очите на т.нар "обикновени хора". Но когато зад тези пари стои същото количество стоки и услуги става интересно :)

51

Анонимен

преди 11 години

Ами те се оляха???То бива да говорят за криза,ама наистина да е криза.За богатите не е криза все по-скъпи и по-скъпи глезотии а за народа криза???Е стига вече наиграхте се сега е ред на народната власт.Мизерията поражда революции,а при революции има счупени глави нема как.Следете историята,след едно идва друго,но винаги се сменя

fallback