Протести в Скопие след петорното убийство. Снимка: архив, Reuters

Група от пет лица е извършила петорното убийство на 12 април на брега на езерото край село Смилковци в Македония, съобщи македонският вътрешен министър Гордана Янкуловска. Жертви на престъплението станаха четири момчета на възраст от 18 до 20 години и 45-годишен мъж.

Петимата извършители на престъплението са от Скопие и са на възраст от 24 до 54 години. Трима от тях – 27-годишен мъж и двама братя на 32 г. и 33 г., са заподозрени, че са преките убийци, а другите двама са им помагали.

Петте лица са обвинени в тероризъм. Според македонското МВР на 12 април около 20 часа три от лицата са убили невинните рибари с две автоматични пушки и един автоматичен пистолет и след това са избягали с автомобил „Опел Омега“. С него стигнали до местността „Вражи вир“, а другите двама са им помогнали да преминат границата с Косово.

Двата от петимата все още се издирват. Министър Янкуловска обаче не съобщи дали двамата издирвани са били преки извършители или помагачи.

Още по темата

Големи количества оръжие и муниции са били открити при обиски, извършени в дома на 60-годишен мъж в село Отля, както и на три места в Скопие. Четири лица са обвинени в незаконно притежание на оръжие.

Специален доклад е внесен в прокуратурата срещу 10 души на възраст от 22 до 45 години, всички от Скопие. Те са заподозрени, че са участвали в организирането, подготовката, извършването, подпомагането и прикриването на терористичен акт.

При проведена вчера полицейска операция „Чудовище“ бяха задържани 20 души заради петорното убийство на местни рибари по Великден, което разтърси Македония. Последва вълна от безредици и етническо напрежение в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase