Снимка: архив, Reuters
fallback

„Българи от Господ, македонци от Тито“, „Баща югославянин, майка българка, какво сте вие?“, „Македония не съществува“ - това са гласели транспарантите, носени от косовски фенове на хандбална среща между Косово и Македония снощи в Прищина.

В максимално неприятелска атмосфера в залата в Прищина хандбалът отиде на втори план, тъй като фен групата „Плисат“ изнесе свое „шоу“, пише сайтът mnogoo.mk. След като изгориха македонското знаме, те през целия мач пееха националистически песни и издигаха транспаранти  с обидно съдържание за македонската нация, съобщават македонските медии. Косовските фенове скандираха още „Господ ви направи българи, а Тито македонци“.

Още преди седмица, когато стана ясно, че Македония ще гостува в Косово, групата фенове „Плисат“ се заканиха, че ще отмъстят за това, че македонските фенове пееха „А бре, македонче“ на европейското първенство по хандбал в Сърбия. В нея се казва: „дајте ни алкохол сега да пиеме, а после надвор Шиптари да биеме“.

Македонските спортни фенове имат и друга любима в последно време песен - „Излези момче право на тераса“. Текстът й, публикуван в македонския вестник "Курир", гласи:

Излези момче право на тераса
и поздрави ја Гоцевата раса,
кренете раце високо горе
наше ќе биде и Солунско поле

Извади момче ти црвено знаме
и поздрави ги децата на Јане,
црвени шалови, црвени знамиња,
наша ќе биде и Пирин планина.

Играјте храбро и со сите сили,
сега сте вие четата на Гули,
Македонско знаме гордо се вее,
и секој Македонец сега нека пее
але алеееееее але алеееее.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

463

Анонимен

преди 11 години

Вие, така наричащи се българи, по-добре оставете македонците на мира и помислите повече за себе си. Не можете вечно да не зачитате за хора 1,5 милиона мохамедани турци, *** и помаци. В Източните Родопи (Смолянско, Кърджалийско и Хасковско), в Източния Балкан (Велико Търновско, Сливенско, Бургаско и Варненско), както и в по-голямата част от Североизточна България (Шуменско, Търговищко, Разградско, Добричко, Русенско и Силистренско) и на официални места се слуша само турска и реч. Много скоро в България турският език ще бъде въведен като втори официален език, а от тук до автономията на турците има само една крачка. Така че по-своевременно се насочете към своите турски корени и към майчиния си турски език! Скоро ще ви е нужен!

462

Скопје

преди 11 години

Ова Шиптарите го напишаа против Македонците само од злоба према нас. Но да ве потсетам што напишаа 2005 година на една фудбалска утакмица во Тирана WEE BALKANS GYPSIESziezi.net/gavra2.html ....

461

АЗ

преди 12 години

*** МАКЕТА! БИЙТЕ СЕ В ГЪРДИТЕ И ПЛЮЙТЕ ВСЕ ОЩЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ ПРАВОСЛАВЕН НАРОД,ПЛЮЙТЕ И УМРЕТЕ ОТ ЯД! ВАШИЯТ КРАЙ НАБЛИЖАВА *** ТАКИВА! ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС ПРОДАЖНИ *** БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЕМ С БОЖИЯТА ПОМОЩ! ВАШАТА ЦЪРКВА Е СХИЗМАТИЧНА,ВАШИЯТ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ ДИАЛЕКТ,ПРОДАЖНИ ***!

fallback