Снимка: Архив Reuters
fallback

Месечните заплати на държавните служители в Гърция драстично ще бъдат орязани от Нова година, алармират вестниците днес.

Ножицата ще заиграе през януари заради въведената нова система на заплати в държавния сектор, според която удръжки ще се правят и със задна дата.

Съкращенията на доходите ще варират от 206 до 937 евро в зависимост от ведомството, в което работи чиновникът, от размера на заплатата му и от прослужените години.

За данъчните и служителите на финансовото министерство ножицата ще е най-голяма и ще стигне до 1000 евро, тъй като те са получавали най-големите надбавки към заплатите си.

С тези намаления сериозно ще бъдат ощетени държавните служители, които изплащат заеми.

През 2012 г. съкращения на доходите между 15 и 20 на сто ще има и за около 300 хиляди държавни служители със специален режим на заплащане. Става дума за съдебни служители, лекари, военни от армията, полицията, пожарната и бреговата охрана.

С до 20 на сто ще бъдат орязани и заплатите на банковите служители.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

до7

преди 12 години

Знаеш ли, че 98 % от чиновниците получават средно 350-450 лв. месечно? И за тази "щедра" сума ежедневно си рушат здравето в прения и опити да хуманизират рептили като теб, *** нещастен. Да ми ядеш шпека, животно мръсно!!! За да се пениш толкова е ясно , че и ти си "рушащо здравето си" държ.чиновниче.Що не вземеш да напуснеш и да се озовеш от другата страна на гишето????? В частния сектор. И там дават толкова( в по-добрия случай), но да ти кажа, малко по-трудно се изкарват!

14

Дидо

преди 12 години

До 13: Ми върни се в БГ,вземи си кредити,банките не връщат общо-взето,купи си нова кола,отиди на една нормална почивка в Сл.бряг през лятото за 10-15 дена и остави едни 3000 лв,после като се върнеш си купи и апартамент за 40000-50000 евро,кой те спира.На края на месеца вземи 350-400 лв. заплата за работа която ти отнема 50-60 часа седмично и си покрий задълженията.

13

до 12

преди 12 години

споко....намали малко! Дори и така да е тези хора имат взети заеми като ипотеки, коли на изплащане и др. заеми така че на него като му намалят заплатата с 600-1000Е направо ще си зареве, защото живота му се променя нацяло. Говоря така защото това вече го видях тука в Испания дори и на мен ми се случи.

fallback