Снимка: Reuters
fallback

Изтъкнатият български щангист Николай Пешалов, който в края на кариерата си се състезаваше за Хърватия, се включи в предизборната борба в тази страна.

Благодарение на Пешалов Социалистическата работническа партия привлече силно интереса на хърватската общественост. Той е втори в листата на партията в 10-и избирателен район, пишат хърватските вестници.

Програмата на СРП в Сплит беше представена на пресконференция от Пешалов и заместник-председателя на партията Ранко Адорич.

Основните моменти в нея са: връщане на социализма, плановата икономика, излизане на Хърватия от НАТО, не влизане в ЕС, отмяна на вероучението в училищата, безплатно здравеопазване и образование за всички.

"За Хърватия ще е по-добре да не влиза в ЕС. България е там почти десет години. Откакто влезе, като че е слуга в собствения си дом. Всичко поскъпна, заплатите са малки, други държави определят как да живееш, какво да ядеш, къде да спиш, защо да спиш“, каза щангистът с българско и хърватско гражданство на пресконференцията.

Пешалов изрази недоволството си от неизпълнените обещания на хърватските управляващи и влошаващата се ситуация.

"В началото си мислех, че се отнасят лошо с мен, защото съм чужденец. Но с времето разбрах, че отношението не е по-добро и към останалите колеги олимпийски, световни и европейски шампиони.

Когато спечелиш медал, от едната или другата управляваща партия те канят: „Кога ще дойдете да се снимаме“. Беше им приятно да печеля медали. Имаше много обещания, а след това нищо!

Имам деца и те не могат да ядат медали, купи, нито похвали. Докато бях спортист на световния подиум, всички ме снимаха. Приключих със спорта и като че никога не съм бил в тази държава“, оплака се спортистът, спечелил много медали за Хърватия.

"На 41 години съм, от тях 30 години съм в тренировъчната зала. Излиза, че ние спортистите сме глупави, защото политиците се осигуряват за 2,5 години седене в парламента с пенсия. Как ще тренират децата за върхови постижения в държава, която не инвестира в спорта?“, попита Пешалов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

eni4er

преди 12 години

А някой спомня ли си Наум Шаламанов. Наим Сулейманов

72

Бля

преди 12 години

99% сме слуги, а 1-я процент усвоява европейските пари и си ***.Измамниците по САПАРД, които ОЛАФ докладва продължават да са недосегаеми,всички ли станаха гербери.

71

Един от другите

преди 12 години

Здрав дух в здраво тяло. Само недъгавите тялом и недорасли духом чакат какво ще им засвирят от Брюксел за да тропнат.Ама май свирнята е чужда и не подхожда на проницателните. Само компрадорските политици и буржоа чийто келипир е от това да продават националните интереси и техните слуги, драскачи и плямпачи продължават с необмислени дрънканици.Друго освен истерични плювни по миналото не знаят. Забравят,че благодарение на това наследство се обогатиха. Пашалов не е възпитаника на Запада- Лечков.

fallback