Снимка: Reuters

Премиерът на Гърция Георгиос Папандреу се очаква да подаде оставка до половин час, съобщи източник на Би Би Си от Атина.

Папандреу ще се срещне днес с президента на страна Каролос Папуляс, веднага след като приключи спешното заседание на кабинета, съобщи гръцката държавна телевизия.

Още по темата

Очаква се Папандреу да предложи да бъде създадено коалиционно правителство начело с бившия вицепрезидент на Европейската централна банка Лукас Пападемос, посочва Би Би Си.

Възможно е Папандреу да обяви, че подава оставка или да предложи на президента да поеме сформирането на коалиционно правителство, отбелязва РИА Новости.

Според източник на Ройтерс от кабинета на гръцкия премиер обаче Папандреу няма да подава оставка. Министър-председателят ще говори, както е по план, в парламента по-късно днес, твърди източникът на агенцията. Все още продължава извънредното заседание на правителството. 

Папандреу беше изправен пред бунт на собствени министри и депутати от управляващата партия поради инициативата си за провеждане на референдум по споразумението с ЕС за отпускане на финансова помощ.

Лидерите на еврозоната не изключват Гърция да се окаже извън валутния съюз, ако подобен референдум бъде проведен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase