Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика Катрин Аштън осъди проявите на насилие, които избухнаха днес в северната част на Косово на границата със Сърбия, като ги окачестви като "неприемливи", предаде Франс прес.

"Остро осъждам насилието, избухнало в северно Косово.

Последните събития са неприемливи", заяви Аштън по повод на тежките инциденти около два гранични пункта, единият от които беше опожарен от разгневени сърби.

Oще по темата

Нападението бе извършено часове след като косовската полиция обяви, че е приключила операцията за поемане на контрола над двата оспорвани гранични пункта Ярине и Бърняк. При операцията загина един полицай.

Аштън посочи, че е телефонирала на сръбския президент Борис Тадич и на косовския премиер Хашим Тачи, за да сподели с тях тревогата си и да им припомни за техните отговорност.

Сега е необходимо двете страни да възобновят диалога и да решат висящите въпроси, добави ръководителката на европейската дипломация и предупреди, че "насилието няма да бъде толерирано". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 10 години

Елван Атилла е ***.

48

ves666

преди 13 години

haha kato cheta na vsichki vi triabva edin *** ,evrei *** albanci tyrci negri zaninavate direktno v rai.

47

дядо Вичо

преди 13 години

"ТОЕСТ АЛБАНЦИ СА ЖИВЯЛИ МНОГОООООООООО ПРЕДИ ДА ЦЪФНАТ СЪРБИТЕ КАТО ЕТНОС И КАТО ДЪРЖАВА ИЗОБЩО ТАКА ЧЕ КОСОВО Е БИЛА И ВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ АЛБАНСКА"*** албанците, те по големи мекедонци от Папата :) като искаш да си живееш в албания ходи си живей, като искаш в турция заминавай границите са отворени, ако всеки вземе да си цвъка държава където му е къщата...... Аз съм марсиянец и тук не ми се зачитат правата искам дворното ми място и част от улицата да се наричат Велика Марсландия - пуля ме!

fallback