Снимка: Reuters
fallback

Бившият командващ армията на босненските сърби Ратко Младич трябваше да заяви на днешното заседание на Трибунала за военните престъпления в бивша Югославия дали се признава за виновен по повдигнатите му обвинения. Той обаче беше отстранен от съдебната зала, тъй като с постоянните си опити да го прекъсва не позволи на съдията да прочете обвинителния акт.

След дадената почивка продължи четенето на обвиненията и съгласно правилата на съда в Хага в протокола беше записано, че обвиненият е заявил, че е невинен.
 
На 22 юни Младич внесе в секретариата на Трибунала списък с имената на потенциалните постоянни адвокати, а на следващия ден и искане за назначаване на постоянен защитник. От своя страна секретариатът поиска удължаване на срока за назначаване на адвокат на Младич до 1 август предвид продължаващата процедура по проверка на квалификацията на предложените от Младич адвокати, посочва РТС.

На предишното съдебно заседание на 3 юни, когато Младич трябваше да заяви дали се признава за виновен, той поиска допълнително време да проучи обвиненията. Съдът му даде един месец и насрочи следващото заседание за 4 юли.

Младич трябваше да заяви дали се признава за виновен по повдигнатите му обвинения в геноцид, престъпления срещу човечеството и нарушаване на законите и обичаите на войната по време на кървавия конфликт в Босна 1992-1995 г.

Младич беше арестуван на 26 май в село Лазарево край сръбския град Зренянин. На 31 май той беше предаден на Трибунала в Хага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 12 години

тоз отдолу не е никакъв Албанец а най *** Турчин сигурно представящ се за Албанец!!

36

ALBANEC

преди 12 години

MOGA DA ZAKOLIA BEZBROI HRISTIANI BEZ DAMI MIGNE OKOTO NEZAVISIMO JENI DECA KOTO MI PADNE SHTEMU OTKASNA VRATLETO BEZ MILOST

35

BAVAREC

преди 12 години

AL KAIDA KOGA SHTE NAPRAVITE EDNA USLUGA NA BALGARIA DAIA ZATRIETE OT ZEMIATA I TO ZAVINAGI CHE JIVEIAT SAMO PRASETA TAM NISHTO CHOVESHKO NE E OSTANALO

fallback