Снимка: БГНЕС
fallback

Румънският президент Траян Бъсеску обяви в декларация, че писмото на двамата вътрешни министри на Германия и Франция до еврокомисарката по сигурността Сесилия Малмстрьом е дискриминационно спрямо Румъния, предаде агенция Медиафакс.

"Писмото съдържа факти от нашата действителност, които не може да бъдат оспорени. Става въпрос за функционирането на съдебната система и институциите на страната.

Имаме проблеми и с работата на Върховния административен съд. Всички доклади, които визират техническата подготовка на Румъния, показват, че страната е изпълнила техническите условия за присъединяването си към Шенгенското пространство.

Смятам, че писмото на двамата министри е дискриминационно спрямо Румъния.

Въвеждането на нови условности противоречи на европейското право и създава неприемлив прецедент.

Румъния има договор за присъединяването си към ЕС, в който точно са описани и условията за присъединяване към Шенген", завърши Бъсеску.

Oще по темата

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Пловдивски

преди 13 години

Сега е момента Бойко да закове: минимална заплата 1500 лв. и всичко ще се размърда. Икономиката ще се завърти. Защитни мита за китайски и турски стоки. Така се прави държава. И за хазната ще има и хората ще се видят с някой лев. Какъв Шенген, първо рязко вдигане на стандарта. И да не ни плашат с инфлация! Много държави са правили това.

61

Бургазлиев

преди 13 години

Шенген е отвличане на вниманието. Големият проблем е смешното заплащане в България. Страната е замряла. Магазините - никакви клиенти. След Новогодишните покупки всичко замря. Хората работят за да си платят мобилния телефон и цигарите. За повече няма. Всички бензиномери в колите са около 0. Пари в джоба - никакви. Народа тъжен, в анцузи, злобен, завислив. Докога??? Смешна държава. Така е бил дядо ми, баща ми, аз и като гледам и моите деца. Тъжно и смешно. Шенген... на гол г-з чифте пищови!

60

11

преди 13 години

те франция и германия все са дупе и *** и те са зле икономически само фасона им е голям .

fallback